Å leve fra visjon og inspirasjon

Det er så herlig i Trondheim akkurat nå. Jeg har hatt en lang og rolig feire rundtom i Norge med naturopplevelser som fisking på Fosen, dykking i Hardanger og fjelltur til toppen av Norge – Galdhøpiggen. Og når jeg kommer tilbake til Trondheim og solen så titter varmer, slik som disse dagene her, så er det deilig å være både norsk og trønder.

Slik så det ut ved solnedgang i forrige uke.

(Om du ser godt etter så ser du både Tyholttårnet og Munkholmen i bakgrunnen.)

Men tilbake til det jeg skulle skrive om. Jeg hadde en samtale med Eirik, en kompis av meg som er coach i Oslo. Slike samtaler har en tendens til å ende opp med å handle om mer enn bare hverdagen. Denne samtalen minte meg på hvor stor forskjell det gjør å leve fra visjon og inspirasjon i stedet for frykt og unngåelse.

De fleste i dag er mesteparten av tiden motivert av frykt for å feile og jobber for å unngå katastrofer og smerte. Dette blir forsterket av et konstant bombardement av nyheter om finanskriser, kreftfarer, helserisikoer, nød og lidelser. Enten vi er klar over det eller ikke så har dette en dyp påvirkning på oss og hvordan vi opererer. Vi begynner å fokusere mer på å unngå smerte enn på å nå en visjon.

Det er ingenting galt i seg selv å være motivert av å unngå smerte. Vi gjør det alle sammen. Det er en veldig effektiv motivator for å få oss til å gjøre noe. Men, den vil bare ta deg så langt, og det å konstant jobbe for å unngå smerte bringer en smerte i seg selv. Det fører også til middels resultater både profesjonelt og privat. Det er fordi du setter kravene lavt og ikke fokuserer på hva som er mulig å oppnå. I tillegg mister man ofte fokus på hva man virkelig vil ha og reagerer på ting rundt oss i stedet for å være proaktive.

Eirik og jeg snakket om hva vi selv hadde lyst å oppnå. Hva vil vi skape? Hva hadde vært over all forventning? Hvis suksess så og si var garantert, hva ville vi da gjort? Hva er mulighetene? Etterpå satt jeg igjen med inspirasjon, lidenskap og energi for det jeg vil gjøre og skape som er mangedoblet. Det jeg har lyst å gjøre står mye klarere foran meg. Jeg følte meg mer i live, mer tilstede og veldig klar for utfordringene som ligger fremfor meg. Og alt det i løpet av en times samtale! Både underveis og etterpå kom ideene og mulighetene hoppende frem. Kreativiteten sprudlet og jeg ble sittende å brainstorme og skrive ned mest mulig av det i løpet av de neste timene.

Det å leve fra visjon er moro og inspirerende. Arbeidet går lettere og mulighetene viser seg mye tydeligere. Det oppleves ofte som en indre glød som vokser i en. Det er utrolig nyttig å lage seg en inspirerende, fengslende og spennende visjon for seg selv og viktige deler av livet. Og når du ha gjort det; å finne en måte å minne seg på den regelmessig.

Her er noen spørsmål som kan hjelpe deg på veien din. Skriv gjerne ned svarene!

 • Hva vil jeg ha annerledes i fremtiden?
 • Om jeg hadde en magisk tryllestav, hva ville jeg skapt?
 • Hva hadde vært helt fantastisk?
 • Hva får meg til å livne til?
 • Hva hadde vært over all forventning?
 • Hvis suksess så og si var garantert, hva ville jeg da gjort?
 • Hvor dukker lidenskapen min frem?
 • Hva vil jeg inspirere andre til å gjøre?
 • Hvordan vil jeg at resten av verden skal påvirkes av livet mitt?
 • Hvis jeg hadde all verdens tid og penger, hva ville jeg da skape?
 • Hvordan vil jeg føle meg når jeg kommer dit?

(Om du likte denne og kunne tenkt deg en slik i eposten din i måneden, meld deg opp til nyhetsbrev i boksen til høyre.)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *