Å være den beste seg selv

Høsten i Trondheim har virkelig vist seg fra sitt beste den siste tiden. Jeg har vært travelt opptatt med å sette opp og holde webinaret jeg holdt i forrige uke og innflytting i nytt kontor i Kjøpmannsgata 36. Heldigvis har jeg også tatt meg tid til å gå tur langs Nidelven og virkelig legge merke til de fantastiske høstfargene som har kommet den siste uken. På vei tilbake til kontoret etter en tur ute i dag tok jeg dette bildet:

Men tilbake til det å være den beste seg selv…

I forbindelse med webinaret fikk jeg virkelig utfordret meg selv. Det er en hel masse ting som skal gjøres for å sette opp et slikt seminar på nett. Men det var som vanlig ikke det å gjøre tingene som var største utfordringen. Hver ting i seg selv er jo som regel ganske enkelt å gjøre. Det jeg har lyst å fortelle deg om i dag er noe som ofte blir utelatt når man skal gjøre noe, og det fører fort til at du utsetter det, gjør det halvveis eller aldri fullfører det.

Det jeg snakker om er hvem du skal være for å få gjort det som skal gjøres. Et svar som fort kommer opp da er: «Jammen, jeg skal jo være meg selv». Og ja, selvfølgelig skal du være deg selv. Det er jo ikke sånn at du kan være noen andre.

Spørsmålet er hvilken del av deg du skal være. En del av deg er feks den som har lyst å ligge på sofaen, spise godteri og se på tv. En annen har lyst å komme seg ut på trening. En tredje vil jobbe fokusert og effektivt. En fjerde har veldig lett for å bli distrahert og begynne å gjøre andre ting.

Tenk på forskjellen mellom disse to:

  1. Per sitter med en arbeidsoppgave og er vimsete, ufokusert, lei seg, ubesluttsom og lat.
  2. Ole sitter med en arbeidsoppgave og er fokusert, bestemt, leken, inspirert og fleksibel.

Det er helt klart at Per vil ha det trist, kjedelig og ikke få gjort noe særlig. Ole derimot vil ha det gøy mens han arbeider og få gjort masse. Du vil sannsynligvis ikke identifisere deg 100% med hverken Per eller Ole, og de fleste av oss befinner oss et sted i mellom disse ytterpunktene. Likevel vil du ha øyeblikk der du har vært som Per – og øyeblikk der du har vært som Ole.

Poenget her er at du kan finne måter å være på som inspirerer deg – og så velge å være på den måten.

Her er en liten liste med eksempler:

  • Energisk
  • Leken
  • Selvsikker
  • Fredfull
  • Ustoppelig
  • Engasjert
  • Modig

Øvelse: Hvilken måte å være på vil inspirere deg og få deg til å være mer av den beste du kan være?

Det å bestemme seg for en måte å være på er effektfullt. Arbeidet går lettere, du får gjort mer og med bedre kvalitet og alt mens du har det artigere. Og når du har funnet en måte å være på som inspirerer deg: Husk å finne en måte å minne deg på den regelmessig.

Ønsker deg en herlig, fargefull oktober! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *