Heltens reise og det beste året noensinne

Jeg tilbrakte overgangen til det nye året i Oslo sammen med en liten gruppe godhjertede mennesker. Etter en fantastisk kulinarisk opplevelse (for en kalkun!) delte vi våre historier fra det siste året – hva har skjedd? hva har vært viktig? hva tar vi med oss?

Det dukket opp flere likhetstrekk i historiene våre:

  • Livet er på flere måter blitt snudd i helt nye retninger. Flere skiftet jobb og begynte for seg selv eller fullstendig byttet studie- og livs-retning.
  • En tåke av skyggespill og ignoranse er blitt løftet og en har «våknet opp» til å se verden på en ny måte.
  • Det er skapt et større mot til å være seg selv, mer ekte og å leve med en høyere integritet. Både i forhold til hvem en selv er, sin egen vei og egen intensjoner, og i relasjoner med andre.
  • En stadig voksende kapasitet til å være tilstede for og med andre mennesker og til å ha samtaler på et dypere og mer meningsfullt nivå.

At såpass mye er likt fikk meg til å tenke på Joseph Campbells supermyte – «heltens reise»:

Med ordene til Joseph Campbell (se videoen over – tidligere postet på facebooksiden): Vi lyttet til kallet til eventyr, vi aksepterte de utfordringene og den risikoen det fører med seg, vi overvant frykten, og vi fant skatten: Livsgleden og kvaliteten av å leve et mer meningsfullt og «rettere» liv. Og selv om vi har gjort reisen selv, så hadde ingen av oss klart det alene. Hver og en av oss hatt uvurderlig assistanse på veien fra reisefeller, mentorer og coacher.

Så hvilket eventyr inviterer livet, universet og deg selv med på? Hvilke muligheter dukker opp om du tar sats, slipper bremsene og lar unnskyldningene dine fare? Hvem kan støtte deg på veien? Hva er skatten som venter på deg? Hva vil det være å helten i eget liv? Og er du klar for det?

Hva skal til for å gjøre 2013 til det beste året noensinne?? Både for deg selv og hvordan du kan bidra på en større måte til resten av verden.

Varme hilsener fra Heine

PS: Oslo var skikkelig herlig 1. nyttårsdag. Nydelig å gå tur i Frognerparken.

(Hundene ville ikke samarbeide helt med fotografen …)

PPS: Protestene mot global oppvarming tar seg opp i styrke!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *