Hvis livet er et spill … hva gir poeng?

De fleste av oss har mål her i livet – enten de er nedskrevne eller ikke. Og det finnes tonnevis av filosofier rundt hvordan nå målene sine. Denne eposten er ikke om det, men om hvordan du behandler deg selv og livet på vei dit? Og hva gjør du når du ikke når målene dine?

For å ta det enda mer generelt: Hvis vi velger å se på livet som et spill … Hva er det som gir poeng? Og hva er det som gir minuspoeng? (Stopp gjerne litt her og tenk over det – skriv gjerne ned hva som kommer opp.)

Ulike spill er allerede godt i gang rundt oss når vi blir født. Spillene har både belønning (poeng) og straff (minuspoeng). Når du oppfører deg slik som de rundt deg mener er riktig så får du belønning … og straff når du ikke gjør det. Etterhvert blir disse reglene satt inn i vårt eget hode om hva vi «burde» gjøre eller gjort. I tillegg lager vi egne regler … og forhåpentligvis fjerner noen vi oppdager at ikke tjener oss.

Så hvordan er balansen mellom pisk og gulrot i ditt liv? Hvor mange ganger dagen/uka/året pisker du deg selv? Og hvor mange ganger klapper du deg selv på skuldra? (Igjen, stopp gjerne litt her, tenk over det og skriv ned hva som kommer opp.)

Vi har en skummel tendens til å piske oss selv frem til det vi har lyst å oppnå. Og om vi har en belønning når vi kommer dit så bruker vi altfor ofte kjeppen med gulroten til å piske oss selv. (Se bilde under … og det er oss selv som faktisk holder kjeppen.)

Hva skjer når vi ikke når et mål? Jo, vi pisker oss selv for at vi ikke har nådd det.

Hva skjer når vi når et mål? Vi feirer kanskje litt og så er det videre til neste.

Vi glemmer at livet leves på veien.

OG, ikke minst

Vi glemmer at målet/spillet er fullstendig påfunnet!

Så spørsmålet er kanskje heller: «Hvilket spill har jeg lyst å spille

Design spillet på en måte som får ditt hjerte til å synge. Som får deg til å le til du får vondt i magemusklene. Som får deg til å smile når du våkner om morgenen … og når du legger deg om kvelden. Som får deg til å nyte flere øyeblikk – kun for øyeblikkets skyld.

Til syvende og sist så koker det ned til deg selv … og om du er tilfreds … på veien!

PS: Fant dette skiltet langs veien i Odda. Noe å huske på 🙂 Enten går det bra, eller det går over.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *